Ingrediente
*500g zahar *200g unt *200ml lapte *3 linguri cacao *400g faina *5 oua *100g nuca macinata *2 plicuri zahar vanilat *1 praf de copt *1 esenta de lamaie *ulei pentru uns tava Glazura: *200g ciocolata *100ml frisca lichida *30g unt
Mod de preparare
Laptele,zaharul si cacao se pun intr-o cratita pe foc si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema ca o smantana, dupa care se da la racit. Se freaca untul bine si se amesteca cu crema de cacao. In compozitia cu unt se adauga cate un galbenus, frecand bine dupa fiecare, apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se amesteca de usor cu o lingura de lemn. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Se coace la foc mic, fara a deschide cuptorul 20 de minute, apoi inca 15 minute la foc iute. Intre timp se pregateste glazura: Se topesc cele 200g de ciocolata in 100ml de frisca lichida si se adauga 30g de unt. Cand scoatem prajitura din cuptor, o taiem in forma dorita si apoi turnam peste ea glazura, ca sa patrunda si prin taieturi si o intindem cu un cutit.