Pasca rapida cu smantana si blat de biscuiti
Desert / 21.04.2013

Ingrediente

Pt blat avem nevoie de: 500 gr biscuiti cu unt, 50 gr unt topit. Pt umplutura: 800 ml smantana grasa , 4 oua, 250 gr zahar, 3 linguri faina, un praf de sare si vanilie.

Mod de preparare

Biscuitii se faramiteaza (de preferat cu un robot de bucatarie, dc nu cu mana) si apoi se amesteca cu untul topit. Daca vi se pare prea faramicioasa compozitia mai adaugati una doua linguri de unt. Dupa care, asezati compozitia pe fundul unei forme rotunde de copt (diam de 18-20 cm) tapetata cu hartie de copt, si apasati cu degetele pana ce biscuitul arata ca un blat de tarta. Pe margine presati asa incat sa se ridice pe peretii formei de copt, sa arate ca un cosulet in care va sta crema de smantana. Intr-un vas amestecam cu mixerul cele 4 oua cu zahar, praf de sare si vanilie. Dupa care adaugam smantana, amestecam in continuare, apoi cele 3- 4 linguri generoase de faina si amestecam in continuare. Turnam crema peste blatul de biscuiti, si introducem tava la cuptorul preincalzit timp de 1h.10min- 1h.30min. Dupa ce s-a copt,inchidem focul si o lasam in continuare in cuptor sa se raceasca timp de 4 ore. Se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro