De ce sunt femeile din Japonia slabe? 6 reguli alimentare pe care le respectă
Dietă & Fitness · Dieta / 17.01.2017

Oamenii din Japonia sunt cei mai longevivi din lume, iar femeile din această țară sunt de obicei slabe și reușesc să țină la distanță pentru mult timp primele semne ale îmbătrâniri.

Stilul de viața și bucătăria tradițională japoneză sunt principalele lor secrete. Iată câteva dintre obiceiurile alimentare ale japonezilor din care să te inspiri pentru a arăta impecabil, potrivit brightside.me:

O dietă echilibrată

Există concepția eronată că japonezii mănâncă numai sushi. Dar în realitate, dieta lor este foarte variată și include pește, alge marine, legume, soia, orez, fructe, ceai verde etc. Este o dietă din care lipsesc alimentele grase, bogate în calorii sau cele de tip junk food. Prospețimea alimentelor este foarte importantă pentru japonezi, aceștia consumând în mare parte alimente de sezon, precum fructe și legume pe măsură ce se coc și pește în funcție de sezon. Clima este un alt element după care se ghidează: iarna mănâncă mai multă carne, pește, băuturi și supe calde, iar vara prepară predominant supe reci, fructe de mare și salate.

Metodele de gătit

Japonezii prepară alimentele prin diverse metode precum fierbere la foc mic, pe grătar, la abur sau prăjite într-o tigaie specială, cu foarte puțin ulei. Legumele sunt feliate după o tehnică specifică, astfel încât să arate bine în farfurie și sunt preparate rapid, la temperaturi mari, sa să-și păstreze gustul și proprietățile nutritive. Supa de legume este un ingredient de bază pentru numeroase preparate. Condimentele sunt folosit cu moderație, japonezii încercând să păstreze savoarea fiecărui ingredient în parte.

Ritualul mesei

În Japonia, fiecare masă este un situal. Aceștia mănâncă încet, iau bucățele mici, iar farfuriile și bolurile sunt de dimensiuni reduse. Nu se pun mai multe preparate diferite pe aceeași farfurie, pentru ca aromele să nu se întrepătrundă. Vasele nu sunt niciodată foarte pline, astfel că japonezii nu mănâncă mai mult decât au nevoie.

Orez în loc de pâine

Orezul este esențial pentru fiecare masă și este gătit fără sare sau unt. Însoțește cele mai multe preparate, înlocuind astfel pâinea.

Micul dejun este cea mai importantă masă

Micul dejun este cea mai consistentă masă din zi în Japonia. Include mai multe preparate precum pește, orez, omletă, supă miso, un preparat din soia cu verdeață, alge și ceai.

Nu există dulciuri

Dulciurile se consumă foarte rar în japonia și de obicei în cantitate foarte mică. Și preparatele sunt foarte diferite față de cele din Occident. În bucătăria japoneză nu există prăjituri foarte dulci sau cu creme grele. De obicei consumă o înghețată pe bază de orez, numită mochi, iar deserturile lor sunt sărace în grăsimi și zahăr.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro