7. Cartofii au mai multe calorii decât pâinea


Mit. Cartofii, dacă nu sunt prăjiţi, au de 2 ori mai puţine calorii.

100 grame de cartofi copţi conţin în jur de 100 calorii, faţă de 250 calorii din 100 grame pâine şi faţă de 400 calorii din 100 grame cartofi prăjiţi.
Există multe mituri care spun că pâinea şi cartofii îngraşă. Depinde mai degrabă de ceea ce punem pe acea pâine şi de cum preparăm acei cartofi.

Sfat: Consumă pâine integrală dimineaţă, alături de iaurt slab şi legume, şi bucură-te de gustul unui cartof copt cu condiment din plin alături de o salată generoasă la masa de prânz şi vei vedea singură rezultatele pe termen lung!



8. Pâinea uscată are acelaşi număr de calorii cu pâinea proaspătă


Mit. Pâinea uscată are de 2 ori mai multe calorii decât pâinea proaspătă la acelaşi gramaj.

Asta pentru că, prin prăjire se deshidratează, adică pierde apă, dar caloriile rămân pe loc, adică se concentrează.Sfat: Cântăreşte pâinea înainte de a o pune la toast sau la cuptor, în cazul în care doreşti să obţii pesmet. Citeşte cu atenţie etichetele produselor de tip crackers, pesmet, etc… o felie de pâine proaspătă are tot atâtea calorii cât aceeaşi felie de pâine uscată!


Articol realizat de specialiştii de la Clinica de Nutriţie KiloStop.
  • nelu, sâmbătă, 19.09.2015 14:31
    Incomplet

    De ce nu precizeaza nimeni faptul urmator : pentru a obtine o paine neagra sau/si integrala bine crescuta toti producatorii adauga gluten care e toxic daca e consumat in cantitate mare. La fel este valabil pentru lipii si tot felul de produse de panificatie cu faina integrala. Cu cat o paine are are mai multa faina integrala cu atat are mai mult gluten artificial ( adica obtinut prin procese specifice) , altfel painea nu creste. De aceea pe eticheta la ingrediente unii scriu la sfarsit " Contine gluten si soia sau alte produse care sunt potential toxic in cantitate mare". La faina alba nu trebuie sa mai adaugi gluten sau oricum foarte putin pentru el exista in faina si painea va creste bine. Dar cum azi toti cautam paine bine crescuta si frumoasa iata ca producatorii produc dar cu ce pret pentru sanatate. Deci in concluzie painea neagra nu e asa de laudat. Daca facem noi acasa paine cu faina neagra sau integrala si faina aceea e obtinuta la o moara care face numai faina curata fara alti componenti, da, putem spune ca articolul e valabil .

  • Eu, vineri, 18.09.2015 14:21
    Hotarati-va! Scrieti despre paine neagra sau paine integrala?

    Scrieti despre paine neagra sau paine integrala? Este gresit daca se crede ca e acelasi lucru. In caz ca nu stiti este o foarte mare diferenta.Studiati inainte sa induceti in eroare!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro