Dosar Eva. 7 bărbaţi care adoră să stea la cratiţă. Vezi cum se descurcă!

Dan Chişu se joacă de-a gătitul

Deşi nu recunoaşte, e maestru în bucătărie. A participat la numeroase evenimente, a lansat o carte de reţete şi a avut restaurantul lui în Bucureşti, Esperanto. Cu o reputaţie de cuceritor irezistibil, fostul realizator al emisiunii "Gătesc, deci exist", de la Realitatea TV, a mizat, fără îndoială, şi pe talentul său culinar, cu care a încântat multe frumuseţi.

"Nu sunt bucătar de meserie şi nici nu o să devin vreodată, dar acest fapt nu mă va împiedica să încerc să mă joc de-a gatitul. Pentru că această carte nu vrea decât să te îndemne la "joacă". Mare lucru nu o să afli, însă, poate o să-ţi trezească pofta de petrecut puţin mai mult timp în bucătărie, printre produse ale căror calităţi surprinzătoare le vei descoperi", scria Dan Chişu cu modestie în prefaţa volumului doi al cărţii sale, "Reţete pe muchie de tigaie", lansată în 2008.


Una dintre reţetele sale preferate, publicată de ziarul Click!, este pui cu bere blondă: "Aveţi nevoie de pulpe de pui, foi de dafin, sare, piper, bere blondă, coriandru, roşii cherry, suc de mere, lămâie sau lime şi unt. Pulpele dezosate se porţionează şi se pun într-o punguţă de plastic, se adaugă sare şi piper, un pahar cu bere blondă, două foi de dafin, roşiile şi o lingură de suc de lămâie. Se dau la frigider după ce s-a închis punga, doar câteva ore. Pulpele astfel marinate se pun în tigaie cu puţin unt până se rumenesc. Se adaugă roşioarele din pungă şi două felii de lamaie verde, stinse cu putin unt şi o lingură de bere blondă. După ce s-au rumenit pulpele în tigaie, se adaugă o lingură din baiţ şi se lasă totul sub capac. Când dispare zeama, se pun roşiile, restul feliilor de lămâie şi un cub mic de unt. Imediat ce untul s-a topit, se mai adaugă doua linguri din sosul din pungă şi se îndepărtează arsura."

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro