Dosar Eva: 7 vedete din România care au căzut în capcana drogurilor

Țiriac junior, cap de afiș în doarul "Cocaină pentru VIP-uri"

Fiul magnatului Ion Țiriac și actuala lui soție, Ileana Lazariuc, au fost reținuți pe Aeroportul Otopeni, în iunie 2004, chiar în momentul în care se pregăteau să părăsească țara, cu destinația Boston, SUA. Procurorii au declarat că ei aveau legătură cu persoanele incriminate în dosarul "Cocaina I", în care a fost acuzat și trimis în judecată și Robert Mircea Sandu, nepotul președintelui FRF, Mircea Sandu.

Dosarul referitor la VIP-uri a fost însă disjuns, vedetele fiind cercetate în stare de libertate, iar unele dintre ele, printre care și Țiriac junior, au fost scoase basma curată. De altfel, mai mulți inculpați din dosarul "Cocaina I" au denunțat inegalitatea de tratament din partea anchetatorilor.

După aproape cinci luni de cercetări la Parchetul General, Ioan Alexandru Țiriac a fost trimis în judecată, în stare de libertate, doar pentru deținere de droguri în vederea consumului propriu și tolerarea consumului într-un spațiu accesibil publicului. Procurorii au dispus scoaterea sa de sub urmărire penală pentru cea mai gravă faptă pentru care a fost cercetat, traficul de droguri.

Țiriac junior a fost scos achitat definitiv în 2009. Deși anunțase că va da în judecată autoritățile pentru că ancheta în care a fost implicat, el a renunțat la proces.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro