Dosar Eva. 7 personaje excentrice din România şi ciudăţeniile lor

Gigi Becali: ciobanul, Maybach-ul și levierul

Afaceristul și politicianul din Pipera s-a mândrit întotdeauna cu originea sa de machedon și de cioban. El s-a consacrat ca un personaj excentric și imprevizibil.

Oricâte eforturi am face pentru a ne obișnui cu felul său de a fi, Gigi Becali duce ștacheta mai departe, de cele mai multe ori dincolo de limitele bunului simț. Acțiunile caritabile pe care le face în stilul său guraliv, sunt pătate de gesturile necivilizate și de vorbele aruncate aiurea în vânt. Becali a dat alt sens termenului "aroganță".
Un personaj care se creionează în tușe grosiere de alb și negru, latifundiarul a uimit România când și-a aurit palatul din centrul Capitalei, când a plătit tablouri în care era pictat ca Sfântul Gheorghe, când a făcut donații imense la mănăstirile de la Muntele Athos, când cânta psalmi în fața ziariștilor, dar și când a înjurat ca la ușa cortului un jurnalist, când l-a bătut pe Malonga Parfait, pe atunci reporter la Pro TV, când a băgat levierul în ușa scofâlcită a Maybachului, reparându-și singur mașina - un clip care a uimit întreaga lume. El a plecat din emisiuni, el le-a jignit în direct pe Monica Tatoiu și pe Adriana Săftoiu, el a plecat spre arest la volanul mașinii sale, cu un mascat în dreapta, după ce procurorii i-au percheziționat domiciliul. Dar tot Gigi Becali a donat bani pentru sinistrați, le-a făcut case și a plecat la dezăpezire în satele acoperite de nămeți.

"Ați fost vreodată în palat? Trei milioane m-a costat numai aurul", spunea Gigi la o emisiune de la B1 TV. "Am fost întrebat de mai multe ori, vă spun si dumneavoastră acum: trufia este păcatul cu care eu voi muri. Mă voi duce cu el în mormânt. De ce? Pentru că îmi place! E ceva ce îmi place, trufia. Disper după trufie. Dacă mi-mi place trufia, dacă mie îmi place luxul, dacă mie îmi place aurul, dacă mie îmi plac lucrurile mari! O mașină dacă e mică nu merg cu ea. Tot ce e mare îmi place, oile mari. Calul mare, vaca mare, totul să fie mare!", a recunoscut latifundiarul.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro