Rinoplastia - sfatul expertului


O operaţie de rinoplastie este un procedeu care aduce beneficii reale pacienţilor, cu condiţia ca acesta să fie bine selecţionat şi planul operaţiei bine ales.

Practic, într-o rinoplastie se realizează modificări de ordinul milimetrilor asupra scheletului nasului, adică os şi cartilagiu. În urma operaţiei, pielea urmează să se retracte şi să se aşeze pe noul schelet. Recuperarea ţesuturilor durează circa 1 an de zile, după care situaţia se stabilizează. Pacienţilor trebuie să li se explice că aparenţa post-operatorie de nas umflat este o reacţie normală de vindecare, care poate dura circa 12 luni.


Există pacienţi care însă se sperie sau nu mai au răbdare şi atunci decid să facă noi intervenţii de corectare, înainte de epuizarea fenomenului. Ceea ce nu este deloc indicat. Mai ales că, la a doua intervenţie pe acelaşi loc, reacţia este mai puternică.


Lifting-ul facial - sfatul expertului


Ideal ar fi ca intervenţiile de lifting facial să se facă de 2 ori într-o viaţă. Dar dacă totuşi se doreşte o a treia operaţie, planul trebuie să fie cu totul altfel. Este nevoie de multă prudenţă, întrucât diferă mult de operaţiile realizate anterior.


Este important ca pacientul să fie îndrumat corect şi să i se prezinte nu doar beneficiile anumitor proceduri, ci şi posibilele riscuri. Să înţeleagă ce şi cum se întâmplă, să nu se sperie şi să aibă răbdare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro