Humus de fasole verde
Reţete · Mancaruri / 05.01.2010

Un preparat rapid, care nu necesita decongelare, si care poate fi o garnitura sau un fel de mancare in sine. Dintr-un pachet de 500 grame de fasole verde, rezulta patru portii. Timp de preparate 15 minute.

Un preparat rapid, care nu necesita decongelare, si care poate fi o garnitura sau un fel de mancare in sine. Dintr-un pachet de 500 grame de fasole verde, rezulta patru portii. Timp de preparate 15 minute.

Ingrediente:

500 grame fasole verde fideluta (tip soia), o legatura de patrunjel, doi catei de usturoi, ulei (6-8 linguri), o lingura de smantana, sare, piper, o lingura de suc proaspat de lamaie, o mana de seminte de pin (de susan ori dovleac).

Preparare:

Pune un litru si jumate de apa la fiert, cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, pune fasolea verde congelata. Lasa totul pe foc patru - cinci minute, pana ce apa incepe din nou sa clocoteasca. Scurge fasolea foarte bine printr-o sita. Amesteca, folosind un robot de bucatarie sau un blender, fasolea, uleiul, usturoiul tocat fin si lingura de smantana, pana rezulta o pasta fina si densa. Adauga patrunjelul tocat fin si sucul de lamaie. Amesteca si serveste humusul de fasole intins pe felii de paine prajita si presara seminte deasupra sau alaturi de o bucata de friptura la gratar.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro