Pasta de usturoi si naut
Reţete · Retete vegetariene / 28.08.2007

Cu toate ca in aceasta reteta se foloseste o cantitate mare de usturoi, acest lucru nu trebuie sa te sperie, deoarece usturoiul copt nu mai are gustul patrunzator al celui crud. Acest gust se potriveste perfect cu cel de alune al nautului. Pasta de usturoi si naut se poate servi pe paine, dar poate fi folosita cu succes si la umplerea rosiilor. De asemenea, poate fi servita cu telina, pe frunze de andive sau cu cruditatile tale preferate.

Ingrediente si cantitati:

14 catei de usturoi;
ulei de legume;

2 cani naut din conserva, nesarat sau foarte bine clatit de sare, uscat;
1 ceapa mica taiata in sferturi;
sucul de la 2 lamai;
boia iute, dupa gust (paprika);
sare de mare, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.

2. Se pun cateii de usturoi intr-o tigaie, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 20 de minute sau pana cand usturoiul devine moale (se incearca cu furculita). Usturoiul nu trebuie lasat sa devina maroniu la culoare. Se scoate apoi din cuptor, dupa care se curata de coaja.


3. Se pun usturoiul si restul ingredientelor (fara boia) intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena.

4. Se pune compozitia pe un platou si se presara boiaua.

Se obtin 2 cani.
1 lingura contine: 15 calorii; 0,7 g proteine; 3,1 g carbohidrati; 0,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 2 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro