Pranzul sicilienilor
Mod de preparare
... sau cum i-ar spune un sicilian autentic “mozzarella melanzano”, o teribil de gustoasa asociere intre branza traditionala a italienilor si legumele sfarsitului de vara.Ingrediente:
1 kg rosii, patru vinete mari si bine coapte, 500 grame mozzarela, cimbru proaspat, un catel de usturoi, 100-150 ml supa de pasare, ulei, sare, piper, parmezan. Pentru sase portii.
Preparare:
- Taie rosiile bucatele mari si caleste-le in ulei incins. Adauga un catel de usturoi tocat fin si mult cimbru proaspat. Potriveste de sare si piper. Da deoparte.
- Taie vinetele pe lung, in fasii subtiri, sareaza-le bine si lasa-le sa se scurga. Prajeste apoi in ulei incins, foarte putin, fiecare fasie de vanata.
- Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, pune un strat de vinete, apoi sosul de rosii, apoi felii de mozzarella taiate subtire. Alt strat de vinete, rosii si branza. La final trebuie sa fie vinetele. Stropeste minunea cu supa de pui si rade din belsug pe deasupra parmezan, apoi da totul la cuptorul bine incins, la foc mare, 15-20 de minute. Serveste imediat simplu sau alaturi de o salata verde.