Ingrediente
400g tagliatelle(2 pungi) 50g mac, coaja de la o lamaie, 1 plic budinca de vanilie, 750 ml lapte, un compot de mandarine, sare.
Mod de preparare
Eu mai intai am pus la fiert in apa cu sare tagliatellele. Cand au fost fierte, le-am bagat sub un jet de apa rece si am mai pus un strop de ulei peste ele, sa nu se lipeasca. Apoi am facut budinca de vanilie cu 500 ml de lapte, 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand a fost gata, am pus folie alimentara peste ea, ca sa nu prinda crusta. Am macinat macul si l-am pus in cei 250 ml de lapte care fierbeau impreuna cu coaja de lamaie. Am adaugat si zahar, dupa gust, cca 150g si am luat de pe foc dupa ce-am amestecat bine de tot. Apoi, peste aceasta compozitie am turnat budinca si am mai amestecat o data bine de tot ;-) Peste tagliatelle se pune budinca de vanilie cu mac, iar cand se serveste se adauga felii de mandarine.