Ingrediente
1 ceapa mare, 1/2 ardei gras verde, 1/3 telina, 250g cartofi, 50g slanina, 2 linguri ulei de masline, 1 l supa de legume, 500ml lapte, 100g paste, 150ml smantana, sare. Pentru sosul pesto: 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 3 frunze de busuioc, 50g miez de nuca, 50ml ulei de masline, 1 varf de cutit de sare, 40g parmezan ras.
Mod de preparare
1. Cureti ceapa si cartofii si le tai bucati mici. Intr-o oala, calesti in ulei incins slanina si adaugi ceapa, ardeiul si telina taiate bucati si cartofii. 2. Pui supa si laptele si fierbi 10 minute, la foc mic. Adaugi smantana,pastele si lasi sa fiarba la foc mic pana cand pastele si cartofii s-au patruns bine. Eu am mai adaugat supa, spre final, pentru ca a fost destul de groasa. 3. Speli busuiocul si patrunjelul verde, apoil il usuci, il stergi cu prosoape absorbante. Pui intr-un blender cateii de usturoi, si nucile. Adaugi uleiul, sarea si mixezi. La final, adaugi parmezanul. 4. Torni in supa sosul pesto, condimentezi cu sare, dupa gust, si dai oala deoparte. O servesti decorata cu slanina prajita, cu felii de parmezan si cu frunze de patrunjel verde. A fost atat de diferita de tot ce-am mancat pana acum si a avut un gust nemaipomenit!