Ciorbă de cartofi de post
Supe si ciorbe / 20.05.2016

Ingrediente

5 cartofi
2 cepe 
jumătate de rădăcină de ţelină
1 păstârnac
1 ardei capia
2 morcovi
2 linguri cu pastă de tomate
1 legătură cu pătrunjel
2 linguri cu ulei de floarea soarelui
borş sau sare de lămâie după gust
sare după gust

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat cubuleţe mici sau dat prin răzătoare se călesc până se înmoaie puţin într-o oală în care ai încins două linguri cu ulei.
Se adaugă în oală patru litri de apă, ardeiul, ţelina şi păstârnacul tăiate în cubuleţe.
Se lasă la fiert până legumele sunt aproape fierte, apoi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi.
Când cartofii sunt aproape fierţi se adaugă pasta de tomate, sarea şi sarea de lămâie, după gust.
Se mai lasă la fiert câteva minute, apoi se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro