Reţetă Andreea Raicu: Supă de mazăre verde cu mentă. Poftă bună!
Supe si ciorbe / 20.10.2012

Ingrediente

100 grame de cartofi
1 ceapă
1 morcov mai mare
1 lingură de pătrunjel tocat
10 frunze de mentă tocate
nucşoară
sare
piper proaspăt măcinat
300 grame de mazăre proaspătă sau congelată
1 lingură cu suc de lămâie

Mod de preparare

Se curăţă cartoful, morcovul şi ceapa; se spală şi se taie în bucăţi mai mari.
Se pune un vas cu aproximativ 1 litru de apă la fiert; când apa dă în clocot, se adaugă legumele şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, se pune mazărea şi se continuă fierberea până se pătrund toate legumele. Se adaugă pătrunjel şi mentă verde, apoi se pasează amestecul cu blenderul, până când se obţine o pastă fină şi cremoasă. Se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi zeamă de lămâie.
Supa-cremă de mazăre se serveşte caldă, cu crutoane.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro