Reţetă de post: Supă cremă de ciuperci
Supe si ciorbe / 05.04.2012

Ingrediente

500 gr. ciuperci proaspete
1 ceapă potrivită
100 ml. ulei
3 linguri faină
1 păstârnac
sare şi piper
pătrunjel verde tocat foarte mărunt

Mod de preparare

 

Se spală ciupercile. Se pun la călit îmreună cu 1/2 din ulei şi puţină sare. Se scot ciupercile şi se adaugă ceapa tăiată şi se căleşte. Se aleg câteva ciuperci care arată mai bine şi se dau deoparte. Se pun la fiert ciupercile împreună cu ceapa călită, restul de ulei şi păstârnacul într-un litru şi jumătate de apă. Se fierb cam 30 de minute. Se mixează sau se trec prin sită legumele împreună cu ciupercile fierte.
Într-o crăticioară se pune făină, fără grăsime şi se ţine pe foc până îşi schimbă culoarea şi devine uşor aurie. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă, puţin câte puţin, apă rece amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloaşe. Se pun toate ingredientele la fiert pentru încă 5 minute. Tot acum se adaugă şi restul de ciuperci. Se adaugă sare şi piper după gust. 
La servire, se adaugă ciupercile întregi şi pătrunjel verde.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro