Supă cremă de dovleac, un deliciu de toamnă
Ingrediente
- 6 ceşti de supă de pui strecurată
- 4 ceşti piure de dovleac
- 1 linguriţă sare
- 1 căpăţână mică usturoi pisat
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1 ceaşcă ceapă tocată
- 1/2 linguriţă cimbru tocat
- 1/2 ceaşcă smântână grasă
- 5 boabe întregi de piper negru
Mod de preparare
Încălzeşte împreună supa de pui, dovleacul, ceapa, cimbrul, usturoiul, sarea şi piperul până ajunge la fierbere, apoi dă focul mic şi lasă-l să fiarbă neacoperit timp de 30 de minute.
După aceea, foloseşte un blender pentru amestecul obţinut până ajunge o pastă omogenă şi cremoasă.
Pune din nou la fiert la foc mic şi lasă-l încă 30 de minute neacoperit. Adaugă apoi smântâna şi toarnă supa cremă obţinută în boluri speciale.
Se ornează cu pătrunjel sau seminţe de dovleac rumenite.