Supa de pui: Remediul perfect pentru răceală!
Supe si ciorbe / 06.01.2012

Ingrediente

2 linguri de unt
1 lingură de ulei de măsline
1 piept de pui tăiat în cuburi
2 morcovi
1 ţelină
o conservă de ciuperci
1 căţel de usturoi tocat
4 cepe verzi feliate
2 linguri făină
Cimbru, piper negru măcinat şi sare, după gust
1 cană smântână
 

Mod de preparare

Pune pe foc o cratiţă mare în care încingi untul şi uleiul. Adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, morcovul, ţelina, usturoiul şi ceapa. Amestecă uşor ingredientele până când puiul este aproape prăjit. Adaugă ciupercile şi continuă să amesteci până când ciupercile devin moi. Mai apoi presară făina până când amestecul e omogen. Adaugă acum apă fierbinte peste conţinut, astfel încât cratiţa să fie umplută pe trei sferturi. Pune şi cimbrul în cratiţă. La foc mic continuă să amesteci. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă la fiert timp de 10-15 minute, până când se înmoaie legumele. La final, adaugă sare şi piper după gust şi smântâna.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro