Supă de salată verde
Ingrediente
1 cană ceapă verde, tăiată fin
1 căţel de usturoi, tăiat fin
3 linguri unt
3/4 linguriţă coriandru, tocat
3/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper negru, măcinat
3/4 cană cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe
8 căni frunze de salată, rupte cu mâna
3 căni apă
Mod de preparare
Într-o oală se căleşte, pe foc mic, ceapa şi usturoiul, în 2 linguri cu unt. Amestecă până când verdeţurile se înmoaie, respectiv 3-5 minute. Adaugă coriandrul, sarea şi piperul şi lasă totul pe foc încă un minut. Adaugă cubuleţele de cartofi, frunzele de salată şi apă şi lasă supa să dea în clocot. Lasă focul mai mic şi acoperă oala cu un capac. Supa trebuie să stea la fiert până când cartofii devin moi, respectiv aproximativ 10 minute. Toarnă supa într-un blender şi paseaz-o bine, apoi transferă crema astfel obţinută într-o cratiţă. Pune supa cremă la fiert, apoi adaugă untul rămas, precum şi sarea şi piperul, după gust.