Mancaruri de sarbatoare, cu peste
Reţete · Retete pentru sarbatori / 26.03.2010

La sfarsitul acestei saptamani o sarbatoare mare te indeamna sa mananci peste pe saturate. Duminica 28 martie sunt Floriile, sau Intrarea lui Iisus in Ierusalim. Zi de mare bucurie la inceputul Saptamanii Patimilor, ultima saptamana inainte de Pasti.

La sfarsitul acestei saptamani o sarbatoare mare te indeamna sa mananci peste pe saturate. Duminica 28 martie sunt Floriile, sau Intrarea lui Iisus in Ierusalim. Zi de mare bucurie la inceputul Saptamanii Patimilor, ultima saptamana inainte de Pasti.

Sarbatoare isi are radacinile intr-o sarbatoare pagana, dedicata zeitei Flora. De Florii se mananca peste, dar se respecta restrictia la lapte, oua, branza si carne. Traditia spune ca de Florii se mananca placinte. Multe placinte.


Iti recomanda sa incerci si

retetele manastiresti de post, iar daca vrei retete cu peste, de dulce, incearca budinca de peste dar nu rata retetele traditionale din Delta Dunarii si supa greceasca de peste dar nici sufleul de peste.  
Toate retetele de mai jos au ingrediente pentru patru portii, si sunt exclusiv de post.

 

 

   Peste cu masline


   Frigarui de peste


  Salata de bulgur cu ton


   Piftie de crap



   Ghiveci de peste


 

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro